Sila na poczatku spadnie dosc znaczaco. Ale bez obaw - powroci, byc moze nawet z nawiazka, po kilku tygodniach. Potrzeba sporo czasu zanim miescie przestawia sie z glikogenu na wolne kwasy tluszczowe. U mnie trwalo to jakies 5-6 tygodni, z tym ze ja mialem wegle na poziomie 60-80g / dobe a nie 100-150g jak sie tutaj zaleca.
[...] na proces utlenienia kwasów tłuszczowych może być ryzykowny w takiej ilości. Raczej bym podchodził z dystansem do jego stosowania. Posprawdzaj sobie na nutritiondata jakieś kwasy tłuszczowe występują w jakich źródłach tłuszczów i komponuje mniej więcej trzymając się zaleceń. Jak jednego dnia będą znacznie odbiegały, to innego skorygujesz.
[...] na proces utlenienia kwasów tłuszczowych może być ryzykowny w takiej ilości. Raczej bym podchodził z dystansem do jego stosowania. Posprawdzaj sobie na nutritiondata jakieś kwasy tłuszczowe występują w jakich źródłach tłuszczów i komponuje mniej więcej trzymając się zaleceń. Jak jednego dnia będą znacznie odbiegały, to innego skorygujesz. Mhm, [...]
[...] trawienny, nabłonek jelitowy, pobudzają odnowę kosmków jelitowych. Trwają nawet badania nad wykorzystywaniem ich w leczeniu zamkniętym przewlekłych chorób jelit. Dalej, kwasy średniołańcuchowe (zwane MCT), to kwasy od C6-C10/C12 (granica jest umowna, bo C6 zachowuje się częściowo jak MCT, a częściowo jak SCT, czyli krótkołańchowy, podobnie [...]
[...] w ogólnym składzie białek?... Neoglukogeneza uruchamiana jest niemal wyłącznie w sytuacji, gdy brakuje innych źródeł glukozy, czyli raczej incydentalnie. Teoretycznie, amninokwasy mogą przemieniać się w glukozę i kwasy tłuszczowe, a tymi szlakami w aktywny glicerol i ostatecznie tłuszcz zapasowy, ale jest to proces tak kosztowny energetycznie, że [...]
Wszystko masz podane w tabelach, np tutaj: http://nutritiondata.self.com Są również na forum artykuły opisujące kwasy tłuszczowe w źródłach tłuszczów. Zmieniony przez - domer w dniu 2015-10-16 12:59:44
[...] witaminy z owoców oliwek. Jej regularne spożywanie chroni przed chorobami serca, zmniejsza ilość złego cholesterolu LDL, usprawnia procesy trawienne a także równoważy kwasy tłuszczowe w organizmie. Dzięki zawartości kwasu oleinowego chroni przed miażdżycą, cukrzycą i chorobami układu krążenia. Jak stosować oliwę w kuchni? Najbardziej [...]
[...] tym, czy glukoza tuczy, jest taka sama, jak nad tym, czy alkohol upija? Najprościej: - bez glukozy nie ma estryfikacji - procesu gromadzenia tłuszczu zapasowego; - glukoza podnosi poziom insuliny ponad wartość konstytucjonalną, a insulina to hormon silnie lipogenetyczny; - nadmiar glukozy przekształcany jest w kwasy tłuszczowe. Wystarczy!?...
[...] Po treningu to oczywiście nie grozi, bo wtedy glukoza uzupełnia zapas glikogenu. Tłuszcze są mniej groźne, bo zawarty w nich glicerol w ogóle nie jest magazynowany, a kwasy tłuszczowe magazynują się tylko na tyle, na ile wystarcza zapasu glukozy do produkcji ufosforylowanego glicerolu. Aminokwasy z białek w praktyce w ogóle nie mogą być [...]
[...] sięgać. Nadaje się do gotowania. /SFD/2016/10/27/b48098bd68d24da2a13df6c059fe2531.jpg Mam nadzieję, że artykuł trochę przybliżył temat tłustszych mięs i tego, że nasycone kwasy tłuszczowe, to nie taki diabeł straszny jak go malują. Jeśli podchodzimy do tego z rozsądkiem, urozmaicamy naszą dietę nic nam nie grozi ;-) Zmieniony przez - blue_hope [...]
[...] krążenia, wątroby, trzustki, woreczka żółciowego, itp. Ale drastyczne eliminowanie tłuszczu w diecie również nie wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, gdyż zawarte w nim kwasy tłuszczowe nie tylko stanowią źródło kalorii, ale także mogą służyć jako cenny materiał budulcowy komórek, tkanek, oraz brać udział w syntezie niezwykle ważnych [...]
[...] odbyłem oraz dietach które układam (tłuszczowe, lowcarb) właśnie stosunek 1:1:1 jest optymalny. Mam wrażenie że nie wiesz o czym mówisz. Bardzo ważny jest ten stosunek gdyż kwasy tłuszczowe nasycone należy ograniczać na korzyść nienasyconych. Musisz zdecydowanie uzupełnić wiedzę. Zmieniony przez - TheArt w dniu 2013-04-04 18:31:17 Nic nie jest [...]
[...] odbyłem oraz dietach które układam (tłuszczowe, lowcarb) właśnie stosunek 1:1:1 jest optymalny. Mam wrażenie że nie wiesz o czym mówisz. Bardzo ważny jest ten stosunek gdyż kwasy tłuszczowe nasycone należy ograniczać na korzyść nienasyconych. Musisz zdecydowanie uzupełnić wiedzę. Co do oliwy z oliwek za 40zl/litr to tutaj również się mylisz, [...]
Zgoda, olej rzepakowy to akurat w większości jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które rzeczywiście można "od biedy" podgrzewać, ale do niezbyt wysokiej temperatury i niezbyt długo. W większości sklepów brak jednak pożądnego oleju rzepakowego - zdecydowana większość to rafinowane przemysłowe oleje.
[...] doraźnie - na chwilę podniosą odporność, by potem spadła ona jeszcze niżej. Trzeba po prostu zadbać o to, by w diecie były wszystkie możliwe minerały, witaminy i niezbędne kwasy tłuszczowe, na dodatek w niezbyt zaburzonych proporcjach. Bez nich organizm ani nie będzie w stanie odpowiednio szybko i sprawnie odbudowywać błon śluzowych, przez co [...]
[...] daje kurczaka o to mi chodzilo. Druga sprawa ze stosunek tluszczy nasyconych do jednonienasyconych i wielonienasyconych powinien byc 1:1:1 a ja mam 1:2:1 gdzie 2 to sa kwasy tluszczowe jednonienasycone wiec mam ich za duzo a ze glownie sa w oliwie to moze bym zmniejszyl a dodal nasycone. Jak nieodejme oliwy to z tego co liczylem to na zerze [...]
Witam Oliwa z oliwek to głównie jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera ona również wiele związków, które mają działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Stąd tak duża popularnośc tego produktu. Trzeba jednak dodać, że na rynku wiekszośc oliw ma kiepską jakość. Jeśli zaś chodzi o olej rzepakowy to również jest on źródłem jednonienasyconych [...]
[...] nie jest to jednak dobry przykład- na pewno nie pozostanie to obojętne dla zdrowia, już abstra***ąc od samych sterydów które brał ten człowiek). OMEGA-3 - prozdrowotne kwasy tłuszczowe, nie zaszkodzą - a mogą pomóc. Co to jest dieta? To plan posiłków, z uwzględnieniem potrzeb danej osoby (zapotrzebowanie kaloryczne, aktywność fizyczna, [...]
[...] ketchupu zużywamy 230 g świeżych pomidorów. Generalnie inni producenci zużywają ok 150 -180 g pomidorów na 100 g produktu." - Maria Wójcik 'Krokus' Wartość energetyczna na 100 g 57 / 239 Białko 2,1 Tłuszcz 0,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 Węglowodany 12,8 w tym cukier 9,6 /SFD/Images/2016/1/4/f17a55bac5a740ae8379827c11c1cab2.jpg